When your Hero falls

when your hero falls from grace

all fairy tales are uncovered

myths exposed and pain magnified

the greatest pain discovered

You taught me to be strong

but I’m confused to see you so weak

u said never to give up

and it hurts to see you welcome defeat

when your Hero falls so do the stars

and so does the perception of tomorrow

without my Hero there is only me alone

To deal with my sorrow.

Your Heart ceases to work

and your soul is not happy at all

what are you expected to do

when your only Hero falls…

Qellime te fundosura

Qellimi i shkolles ishte qe njerezit te edukoheshin

Jo te shkalloheshin

Qellimi i spitalit ishte qe njerezit te kuroheshin

Jo me keq te beheshin

Qellimi i policise ishte qe padrejtesia te luftohej

Jo me te te bashkepunohej

Qellimi i medias ishte qe te informonte

Jo te korruptohej e te mashtronte

Qellimi i fese ishte te te plotesonte

Jo ne ekstremitete te te conte

Qellim i artit ishin talentet e arta

Jo degjenerimet e zjarrta

Qellimi i familjes dhe shoqerise nuk ishte

Frika e vetmise…

Qellimi i karrieres nuk ishte

te ishte matese e vleres

Qellimi i zgjuarsise dhe bukurise nuk ishte

Te ishin superioriteti i Gjithesise

Qellimi i demokracise nuk ishte

Absurditeti i njerezise

Qellimi i Revolucionit ishte permisimi i shoqerise

Jo bileta drejt “Idiotesise”

For a dead friend❄

She was full of love and full of light

But people made her feel as something wasn’t right

She was so nice

That even the strangers would ask her for advice

But…Her eyes couldn’t see the beauty that she had

Now deep inside her something is dead

What can i do to bring her soul back to life?!

Don’t tell me just ” stay by her side”

And everything would be alright

Don’t tell me the old expression

To put me in a phase of relaxation.

I miss her but she is gone….

I miss that girl that became guffy and fun

To put a smile on everyone

I miss that girl that hided her tears to

Distract the others from her fears

They say when a personality dies, a new one is born

Even thought the true precious colors are gone

Just don’t forget that when hope dies

even the universe cries

As the days passed, She had become colder than ice

And I … I Just lost against those empty eyes.

Mos i quaj viktimat qe i mbijetuan torturave serbe. Jo!

Quaji heronjte qe nuk u dorezuan kurre,se kerkuari per lirine dhe drejtesine e merituar.Quaji prove e ekzistences se njerezve te guximshem.Cdo emer i lartesuar i takon atyre.Pasi ata jane te pathyeshem.Ata nuk duhet te ndihen ne asnje moment te turperuar, pasi mendja dhe shpirti i tyre eshte per tu admiruar.Forca per te vazhduar perpara ,pavaresisht tmerrit qe kane perjetuar eshte nje ndjesi e papershkrueshme.

Ata nuk meritojne medalje ,ata meritojne “Universin” edhe pse nje pjese e bukur e tij eshte brenda tyre.

Edhe pse me plage,ata mbeten te bukur.Edhe pse me shpirt te vdekur, ata jane gjalle.Edhe pse te rraskapitur ,ata jane te pamposhtem.Edhe pse te turperuar ata jane burim i pashtershem force.Edhe pse te konfuzuar ata jane vete drita…

Edhe pse drejtesia po behet nje ideal i paarritshem ,ata e kerkojne…..

More like humanism than feminism

🎶Since we all came from a woman,got our name from a woman.

I wonder why we take from our women ?

Why we rape our women?

Do we hate our women?

I think it’s time to kill for our women, heal our women, be real to our women.

And if we don’t we’ll have a race of babies that will hate the ladies that make the babies.

Since a man can’t make one he has no right to tell a woman when and where to create one..🎶

(Tupac Shakur-keep your head up👏💎)

When i was a little kid i didn’t really know what feminism was.

I had heard something like blue isn’t just for boys and pink isn’t just for girls. But as i grew up I saw things from a higher perspective, I realised that feminism was necessary. We weren’t treating women like “free people”. When i say we i mean both men and women. It may look like this case is too consumed. Bla bla bla…another writing about some naked females protesting and screaming: “we are all equal!” This is not the point. The point is to change the way we react. I also want to share with you something that happened today. In front of me was a girl talking in the phone and a man came close to her, said something and saw the girl in a dirty way, making her to feel irritated and uncomfortable and there was nothing provocative with her apperance. ( even if it was that doesn’t make him innocent) I was sure that she didn’t know that man. She said just “what a dumb human “and continued her way.

No big deal you may say but if that girl was someone close to you then you may change your mind. I am not saying to beat that person even though he deserves it, but to educate the ones that can be educated. Some people are like that and we cannot change them but they will have to adjust if others start changing. Others are you. If you see a woman walking alone you don’t have the right to say nothing to her. If you see a woman in politics you have no right to understimate her. If she is both smart and pretty you don’t have the right to say that she got that job because she is attractive. You don’t have the right to classify sports, as this is for women and this is for men. Women are weak and men are strong is an ugly myth. There are strong people and weak people. They may be strong women, weak women, strong men, weak men. That’s the way it is. No more to add here.

But are the new generations becoming different than the other generations?! You tell me…👀

Really do you think that feminism will come if you don’t ask for it?

Of course not! Because the power lies in unity.💪

-“What?! We are going to change the world?”

Then who will change the world smartass?

Another race far, far away from us. Some kind of aliens that will feel pity for us and will bring us the “paradise”. Not even in your dreams my friend. Changing yourself =changing the world. Stop being lazy to think. Because when you are too tired to think the “devil” will come in. And with devil I refer to all negative energy. All negative things. Think with your own mind, don’t let others think for you. Have you heard about the negative equality? Of course not because I made that up in order to be more clear. For example before, it was really a trend to bully guys that study or girls that weren’t perfect as they should be according to I don’t know who?!. Now things have changed. Hell yes! Things have changed. Now they are bullying both of them about studying and not being perfect. This is negative equality, we don’t need that and we sure do not want that but hell no!; We have that. All we need is kindness.”Kindness is the rent we pay to the planet for living here”.(Robin s. Sharma ) I deviated a little from the topic because I didn’t want to bring the feminism as smth that only women should fight for. Because is something that affect all of us.There shouldn’t be a classification like mascilism or feminism. It’s not about who rules one another ,but is about working together in order to become better humans. Nothing more than just collaborating to improve things. Too good to be true?!

Maybe in the world in general, but not in your world, not in your daily life. You have the power to change your world and other people’s world too. As Gandhi said :🔊 “Be the change that you wish to see in the world…”

The rose that grew from concrete

Did you hear about the rose that

grew from a crack in the concrete?

Proving nature’s law wrong

It learned to walk without having feet

Funny it seems but by keeping it’s dreams

It learned to walk without having feet

Funny it seems but by keeping it’s dreams

It learned to breath fresh air

Long live the rose that grew from concrete

When no one else even cared…

(By: Tupac Shakur)

Divorcim nga “klisheja”

U divorcuan nga klisheja

Burra,gra,te rinj,te reja

Por disa divorcin se perballuan

Dhe serish me klishene u bashkuan

E binden veten se fatin nuk mund ta ndryshonin

Thua hyjnite ta percaktonin

Dalengadale veten po shkaterronin

Dhe me e keqja, as nuk e kuptonin

Po ju O te divorcuar!

A e gjetet lavdine e shumekerkuar?!

Disa punuan,besuan dhe zerin e brendshem degjuan

Ama disa divorcin e keqkuptuan dhe 360 grade

Ndryshuan…

I njejti shi per disa sherbeu si ushqyes

E per te tjere si gerryes….

Botë e akullt

O  Zot ,të lutem më jep një shenjë

Të di për mua çka është vërtet e denjë

Diçka vërtet me vlerë që …

Të mos i hedh trutë në erë!

Një arsye për tu çuar në mëngjes

Pa thënë dua të vdes!

Më ndihmo,të lutem ! Pasi ky tru i mpirë

Duke qarë ka për ta gdhirë.

Tik ,Tak…

Ndalu pak!

Koha thonë shëron

Ama mua po më shkallon

Arsimi është bërë një …

Realitet jo i vërtet

Ama ëndrrat nuk Janë gjallë

Ato mbeten sureale përallë

Tik,tak!!!

Koha kalon….

Ama asgjë nuk ndryshon

Të njëjtat frikëra dhe dyshime

Që ndryshojnë veç në paketime

E njëjta përmbajtje

Vetëm se, me disa modifikime

Të njëjtat paragjykime

Thjesht ndryshe në reagime

Të dy janë duke u ndjekur

Ama njëri është model

E tjetri është rebel.

Njëri përshtatet me shumicën

E tjetri lufton për pakicën

Mendja,Shpirti,Trupin njeriun e përbëjnë

Ama nëse njëra sëmuret të tjerat çfarë bëjnë?!

Më thuaj botë e ftohtë

A më ndihmon dot?

Por nëse nuk je në humor për të folur

Mos ki frikë nuk kam për të të lodhur

Kaosi yt Bot

Nuk më mund dot

Sepse kemi një të përbashkët

Jemi Të ftohtë….

Inside my soul

Inside my soul lies the desire

To put my doubts into fire

I want to see them disappear

And to look inside me crystal clear

I know what i want but

What is holding me back?!

Same old story,those who bothers

Are always the others…

But “the others” aren’t far away

They are near to you every single day

I’m commiting soul suicide,so please be kind

If i look like I’m out of my mind…

Pse m’shef ?

A  është “ pse mshef “ një arsye e arsyeshme për t’ia thyer nofullat dikujt apo më keq akoma për ta larë në pishinën e gjakut të tij ?

Hmmm…. JO. Ama pse ndodh kaq shpesh,pse njerëzit  nuk shohin punën e tyre ?

Isha ulur në kafe dhe  po bisedoja me personin përballe meje dhe papritur zonjës nga tavolina tjetër i pëlqeu biseda ose jo,nuk e di. Vallë kujt nuk i pëlqen biseda për një larvë qe shkela sot ne mëngjes. Apo i pëlqen njeriu kjo bisedë?!Kërkoj ndjesë nëse ju intereson një bisedë e tillë. Nejse vazhdojmë…  Zonja shikonte sa kafen time sa mua. Aq keq mi  kishte ngulur sytë saqë mu derdh edhe sheqeri. Si njeri me parime e ngrita kokën dhe i thashë në mënyrën më intelektuale të mundshme “ç’dreqin ke që sheh ?”

Mendoj se e teprova pak ama zonja nuk kishte ndërmend t’i largonte sytë  e saj nga unë. Pastaj u ndjeva disi keq.  Mos ndoshta e lëndova atë person. Mos ndoshta e mora shumë personale. Ndoshta i kujtoja dikë .Ndoshta shikonte diçka të vecantë tek unë .Hmm,jo se besoj. Bëri sikur nuk dëgjoi kur e pyeta se ç’kishte dhe filloi të fliste me personin me të cilin ishte ulur në kafe, gj ë që duhej ta kishte bërë që në fillim mendoj. Por kjo nuk  është as e para dhe as e fundit. Sepse ajo  ësht ëanëtarësuar në klubin “agjentë në mendjen tonë “

Por ky klub sureal po kthehet në të ashtëquajturin “fenomen”. Por si mund ta zhdukim këtë fenomen? Padyshim që jo duke u fshehur pas shprehjes tipike “kështu e kane shqiptarët “. Shqiptarët nuk janë injorantë ,ata janë një popull mjaft i zgjuar. Shumica prej tyre kanë një pamje mjaft të mirë,tipare të rregullta ,mund të mësojnë lehtësisht çdo gjuhë por çalojnë edhe ata diku…  Janë pesimistë dhe jo realistë siç mund ta quajnë veten disa prej tyre. Kanë shkolla ose të paktën kanë pasur shkolla më të forta se Anglia dhe Amerika së bashku ama nuk besojnë në vetvete. Besimi në vetvete,inteligjenca emocionale,mendësia për të mos ndryshuar pasi gjërat janë të shkruara në këtë menyrë  dhe gjuha e trupit dhe shumë të tjera janë barrierat tona.Por ku i mëson këto gjëra?Ku e mëson gjuhën  e trupit apo mos ndoshta  është budallallëk të mësojmë se çfarë përcjell mënyra sesi ne shikojmë,lëvizim dhe qendrojm ë?! Normalisht që duhet të mësohet në shkolla ose në familje ama dobët ,shumë dobët situata njerëz. Dhe ata që marrin parasysh të na iluminojnë thjesht i fusin një google translate nga Amerika dhe e sjellin në Shqiperi. Pra si librat tanë me pak fjalë dhe askush nuk mundohet ti përshtas apo ti analizojë. Por për disa  është palestër edhe të vjedhësh nga jasht ë dhe të sjellësh në Shqipëri. Mungon kultura dhe dëshira për të ndryshuar. Ça na the?! Sikur nuk  e dimë ne kaq gjë.Epo ,Urime ke fituar çmimin për qëndrim afatgjatë në injorancën tënde.  Është zgjedhja jote n ëse do të qëndrosh aty për pak kohë si turistë apo nëse do marrësh vizën për të qëndruar aty. Nëse ka një kohë për të ndryshuar mënyrën sesi flasim,sesi hamë ,sesi sillemi ,sesi e trajtojm ë veten ajo kohë  është Tani. Më shumë se kurrë kemi nevojë për unitet